Category Archives: Σχ. Εκδρομές

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΓΕΛΔΕ Σαπών στη Θεσσαλονίκη και τη Βεργίνα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕΛΔΕ Σαπών που συμμετέχουν στα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων «Πάμε Σινεμά;», «Η τοπική ιστορία των πόλεων της ΑΜΘ μέσα από τον φωτογραφικό φακό των μαθητών μας» και «Σπουδές και Επαγγέλματα» μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν από τις 12 έως τις 14 Απριλίου εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και τη Βεργίνα.

Την πρώτη ημέρα είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, όπου ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος και για τις επαγγελματικές προοπτικές που τους ανοίγονται μετά την αποφοίτησή τους από αυτό. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον Κινηματογράφο «Ολύμπιον» ο οποίος αποτελεί τον πιο παλιό κινηματογράφο της Θεσσαλονίκης και στεγάζεται σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα διατηρητέα κτήρια της πόλης. Μετά από μια ενημέρωση για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματόγραφου και την ιστορία του παρακολουθήσαμε την ταινία της Λόρα Βαντέλ «Στην αυλή του σχολείου» με θέμα το σχολικό εκφοβισμό.

Η επόμενη ημέρα ήταν αφιερωμένη στις Αιγές, τη βασιλική μητρόπολη των Μακεδόνων. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας με την καθοδήγηση επαγγελματία ξεναγού περιηγήθηκαν στην Έκθεση των Βασιλικών θησαυρών των βασιλικών τάφων, καθώς και στο πρόσφατα δοσμένο στο κοινό Ανάκτορο των Αιγών, που χτίστηκε στα χρόνια του Φιλίππου Β΄. Επίσης, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Βερμίου, όπου βρίσκεται η πρώτη εικόνα που λέγεται ότι φιλοτέχνησε ο Απ. Λουκάς για τη Θεοτόκο. Read more

Ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του ΓΕΛ ΔΕ Σαπών στην Ξάνθη – 26 Μαρτίου 2024

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στα σχολικά προγράμματα «Η τοπική ιστορία της ΑΜΘ μέσα από το φωτογραφικό φακό των μαθητών μας» και «Πάμε Σινεμά;», συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, κα. Αλεξιάδου Σταυρούλα και κ. Καλτσαρά Αδαμάντιο, επισκέφθηκαν την πόλη της Ξάνθης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο «Σπίτι της Σκιάς» από τον καλλιτέχνη και να ενημερωθούν για την ιδιαίτερη αυτή μορφή τέχνης. Η περιήγηση στα στενά της Παλαιάς Πόλης της Ξάνθης συνεχίστηκε  με την εξαιρετική ξενάγηση των υπεύθυνων  του Λαογραφικού Μουσείου. Οι μαθητές άκουσαν τις ιστορίες της Παλιάς Πόλης, όπου συνυπήρχαν αρμονικά Έλληνες και Οθωμανοί έμποροι και εργάτες από τον 19ο αιώνα. Η συνύπαρξη αυτή αποτυπώνεται στην αρχιτεκτονική των πανέμορφων κτιρίων και στα γραφικά σοκάκια. Οι μαθητές και οι μαθήτριες εντυπωσιάστηκαν από τα σπίτια της δυτικοευρωπαϊκής τεχνοτροπίας, τις κατοικίες των ευκατάστατων οικογενειών καπνεμπόρων, καθώς και τα κονάκια με την ιδιαίτερη βαλκανική αρχιτεκτονική που συντηρούνται ως ανάμνηση του παρελθόντος. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την περιήγηση στο κτήριο του Λαογραφικού Μουσείου, το οποίο παλαιότερα αποτελούσε την κατοικία των αδερφών Κουγιουμτζόγλου. Οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο φέρνοντας μαζί τους πλούσιο υλικό από φωτογραφίες και βίντεο μιας πόλης που αποτελεί πηγή έμπνευσης. Read more

Αποτέλεσμα προκήρυξης προσφορών τουριστικών γραφείων εκπαιδευτικής εκδρομής στη Θεσσαλονίκη (12 – 14 Απριλίου 2024)

Η επιτροπή αξιολόγησης του ΓΕΛ ΔΕ ΣΑΠΩΝ αφού αξιολόγησε τόσο τα οικονομικά, όσο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσφορών των τουριστικών γραφείων:
α) Connection Travel
β) Vergidis Tours
γ) KikonTours

επέλεξε ως τουριστικό γραφείο για την πραγματοποίηση της τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στη Θεσσαλονίκη το Vergidis Tours.

Αποτέλεσμα προκήρυξης προσφορών τουριστικών γραφείων μονοήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στην Ξάνθη (26-03-2024)

Η επιτροπή αξιολόγησης του ΓΕΛ ΔΕ ΣΑΠΩΝ αφού αξιολόγησε τόσο τα οικονομικά, όσο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσφορών των τουριστικών γραφείων :

α) Vergidis Tours

β) Dimokriteio Travel

γ) Platon Tours

επέλεξε ως τουριστικό γραφείο για την πραγματοποίηση της μονοήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής την Τρίτη 26/03/2024 στην Ξάνθη το Platon Tours.

Αποτέλεσμα Προκήρυξης προσφορών τουριστικών γραφείων πολυήμερης εκδρομής στo Ναύπλιο-Πάτρα

Η επιτροπή αξιολόγησης του ΓΕΛ ΔΕ ΣΑΠΩΝ αφού αξιολόγησε τόσο τα οικονομικά, όσο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσφορών επέλεξε ως τουριστικό γραφείο για την πραγματοποίηση της εκδρομής στο Ναύπλιο-Πάτρα το Platon Tours.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Αποτελέσματα μειοδοτικού διαγωνισμού για την πολυήμερη εκδρομή στην Πράγα

Σήμερα Δευτέρα 1/12/2019 στο γραφείο του Διευθυντή του ΓΕΛΔΕ Σαπών, παρουσία των καθηγητών συνοδών της εκδρομής, εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και δύο μαθητών της Γ΄ Λυκείου, ανοίχθηκαν οι προσφορές από τα παρακάτω πρακτορεία :

Read more

Εορτασμοί επετείου 25 Μαρτίου

Γιορτάστηκε και φέτος στο σχολείο μας η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας απέναντι στον οθωμανικό ζυγό της 25 Μαρτίου 1821. Στο σχολείο στις 23/3 μέρα Παρασκευή τελέστηκε εορτή με συμμετοχή μαθητών και καθηγητών. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο ενώ την Κυριακή ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε παρέλαση στο κέντρο των Σαπών.  Read more

« Older Entries