Category Archives: Διαγωνισμοί

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Τον Οκτώβριο του 1999 η Γενική Διάσκεψη της UNESCO στο Παρίσι ανακήρυξε την 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με το εξής σκεπτικό: «Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα ενισχύσει την εικόνα της ποίησης, ούτως ώστε αυτή η μορφή τέχνης να μην θεωρείται πλέον άχρηστη, αλλά μια τέχνη που βοηθά την κοινωνία να βρει και να ισχυροποιήσει την ταυτότητά της». Στο σχολείο μας, φέτος, αποφασίσαμε να τιμήσουμε αυτή την επετειακή ημέρα με έναν ξεχωριστό τρόπο που αναδεικνύει τη δημιουργικότητα και την έκφραση των μαθητών μας, έναν διαγωνισμό ποιητικής δημιουργίας με θέμα τον Έρωτα.

Ο διαγωνισμός ποιητικής σύνθεσης και δημιουργίας που διοργανώσαμε συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή μαθητών από όλες τις τάξεις του Λυκείου. Με θέμα τον Έρωτα οι μαθητές εξέφρασαν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ιδέες τους μέσα από τη μαγεία των λέξεων. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Κάθε ποίημα αναδείκνυε μια νέα προοπτική, ένα νέο συναίσθημα, μια νέα εμπειρία. Και ενώ μόνο τρεις μπόρεσαν να βραβευτούν, η κάθε δημιουργία φώτισε ένα νέο κομμάτι της ψυχής του δημιουργού της και όσων διάβασαν τα ποιήματά τους. Read more

Συμμετοχή μαθητών του ΓΕΛΔΕ Σαπών στον 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας (ΠΔΒ), που διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (International Biology Olympiad – IBO), έχει ως σκοπό την επιλογή και την ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών/τριών της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αλλά και να συμμετάσχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας.

Στο διαγωνισμό , που πραγματοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2023 στο χώρο του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής, συμμετείχαν και μαθητές του σχολείου μας, από την Α΄και τη Β΄τάξη .

Βράβευση νικητή σε διαγωνισμό λογότυπου σχολείου

Το σχολείο μας με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές στην συμμετοχή τους σε σχολικές δραστηριότητες και την ανάπτυξη μεταξύ τους ευγενούς άμιλλας προκήρυξε διαγωνισμό με βραβείο για την δημιουργία λογότυπου για το σχολείο. Στους μαθητές των τάξεων έγινε ενημέρωση/εκπαίδευση (παρουσίαση) πάνω στο θέμα των λογότυπων (τι αντιπροσωπεύουν, τα είδη, την αποστολή κτλ) ενώ ορίστηκαν ημερομηνίες και επιτροπή παραλαβής και αξιολόγησης των προτάσεων. Read more

Διαγωνισμός Δημιουργίας Λογοτύπου (ενημέρωση – update)

Ξεκινά άμεσα ο διαγωνισμός για να δημιουργήσουμε το λογότυπο του σχολείου μας. Καλούμε όλους τους μαθητές και των τριών τάξεων που έχουν την όρεξη και το μεράκι να ζωγραφίζουν, να μας στείλουν (μέσω email ή σε άλλο μέσο) το σχέδιό τους για το logo του σχολείου μέχρι την Τρίτη 20 Μαρτίου μέχρι ώρα 10:00.

  • Οι προτάσεις τους θα πρέπει να είναι σχέδια σε χαρτί ή ψηφιακό αρχείο.
  • Η έννοια του λογότυπου να συνδέεται με το σχολείο.

Read more

Διακρίσεις στην ολυμπιάδα βιολογίας

 

Η Δ/ντρια και ο σύλλογος διδασκόντων του ΓΕΛ ΔΕ Σαπών ,συγχαίρει τις παρακάτω μαθήτριες της Α΄ λυκείου για την αξιέπαινη και επιτυχημένη συμμέτοχη τους στην ολυμπιάδα βιολογίας που διοργανώθηκε στις 06/02/16 στην Κομοτηνή.

η σειρά κατάταξης σε σύνολο 1236 πανελλαδικά συμμετεχόντων μαθητών

είναι :

  1. Αδαμίδου Αναστασία (1η στο νομό Ροδόπης)
  2. Τσιτσεράκη Ανθή
  3. Πεικρισβίλη Αναστασία

Διεξαγωγή ψηφοφορίας για το Διαγωνισμό Comic

Διεξαγωγή ψηφοφορίας για το Διαγωνισμό Comic του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο « Δημοκρατία και Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σχολείο»

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά το διαγωνισμό κόμικ, τον οποίο είχε προκηρύξει το Συμβούλιο της Ευρώπης με τίτλο «Δημοκρατία και Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σχολείο» με καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων στις 24 Δεκεμβρίου 2013, έχει ήδη ξεκινήσει η ψηφοφορία για την επιλογή των καλύτερων υποψηφιοτήτων, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Μαρτίου 2014. Read more

Πρωτιά για το Λύκειο Σαπών στον διαγωνισμό «Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη»

Η Educartoon, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» και η επιστημονική ένωση «Νέα Παιδεία», με α-φορμή το Έτος Ευρωπαίου Πολίτη 2013, διοργάνωσαν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γελοιογραφίας-Κόμικς με θέμα «Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη» (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2013). Ο διαγωνισμός οργανώθηκε με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Read more