Category Archives: Γενικές Σχολείου

Επίσκεψη του 2ου Πειραματικού Λυκείου Λευκάδας στο ΓΕΛ ΔΕ Σαπών

Την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024 , στις 9.30 π.μ., οι μαθητές και ο σύλλογος καθηγητών του ΓΕΛ ΔΕ Σαπών είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε τους μαθητές της Β  τάξης του Πειραματικού Λυκείου Λευκάδας, μαζί με τους τέσσερις συναδέλφους , καθηγητές – συνοδούς  τους , οι οποίοι μας επέλεξαν ως έναν σταθμό της περιήγησής τους στη Θράκη. Κριτήριο της επιλογής τους στάθηκε κυρίως η διαπολιτισμική ταυτότητα του σχολείου μας, που αποτέλεσε γι’ αυτούς πρόκληση να μας γνωρίσουν και να ζήσουν από κοντά την εμπειρία ενός Λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης . Πράγματι, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με ενθουσιασμό , χαρά και επιτυχία, καθώς τα παιδιά, με τη νεανική ζωντάνια τους γνωρίστηκαν αμέσως και αλληλεπίδρασαν . Προηγήθηκαν χαιρετισμοί προς τους φιλοξενούμενους από το διευθυντή μας, κ. Μιχάλη Βασιλειάδη, τον πρόεδρο του 15μελους, Αρδά  Αχμέτ Χότζα   και μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του σχολείου από το μαθητή της Α Λυκείου, Μπαράν Αχμέτ. Οι φιλοξενούμενοι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου,  όπως στο εργαστήριο της Βιολογίας και της Πληροφορικής, έπαιξαν βόλεϊ και μπάσκετ στο γυμναστήριο, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο με κέφι και πολλά χαμόγελα. Ο διευθυντής του Λυκείου μας, κ. Μιχάλης Βασιλειάδης, αφού τους καθοδήγησε στους παραδοσιακούς χορούς, πρότεινε την αδελφοποίηση των δύο σχολείων. Οι μαθητές του Λυκείου Λευκάδας μοίρασαν από ένα παραδοσιακό γλυκό του νησιού τους στον κάθε μαθητή μας, το μαντολάτο. Ήταν μία όμορφη εκπαιδευτική εμπειρία , που χάρισε σε όλους μας, μαθητές και καθηγητές, χαρά, αισιοδοξία και πνεύμα ενότητας και συνεργασίας. Ευχαριστούμε το Λύκειο Λευκάδας και ευχόμαστε πολλές ακόμα τέτοιες εποικοδομητικές συναντήσεις στο μέλλον. Read more

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας – 4 Απριλίου

Την Πέμπτη 4 Απριλίου γιορτάσαμε με ιδιαίτερη χαρά και ποικίλες δράσεις την πρώτη Πανελλήνια ημέρα φιλοζωίας στο σχολείο μας. Ο υποδιευθυντής μας προσκάλεσε κτηνίατρο της περιοχής για να κάνει ενημέρωση σε μαθητές της Α’ Λυκείου για το νόμο περί ευζωίας των ζώων συντροφιάς καθώς και για τις υποχρεώσεις των κηδεμόνων που υιοθετούν ένα ζωάκι.

Άλλο τμήμα της Α’ παρακολούθησε σε ζωντανή σύνδεση σύντομη ενημέρωση από την Π.Φ.Π.Ο. (Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία) σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων και ειδικά των αδέσποτων με στόχο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς. Άλλοι μαθητές μαζί με μια φιλόλογο έκαναν ανάγνωση και ανάλυση ποιημάτων για τα δικαιώματα των ζώων, κάποιοι άλλοι συγγραφή γραπτού δοκιμίου σχετικά με την κακοποίηση των ζώων, ενώ σε κάποια τμήματα έγινε προβολή σχετικής ταινίας. Τέλος, η θεολόγος πραγματοποίησε παρουσίαση σχετικά με τη στάση της Ορθοδοξίας απέναντι στα ζώα.

Ελπίζουμε να γιορτάσουμε και την επόμενη σχολική χρονιά την ημέρα αυτή, ώστε να βοηθήσουμε στην καλλιέργεια φιλοζωικής συνείδησης στους μαθητές μας και στην εκπαίδευσή τους στο κομμάτι αυτό, για να συμβάλουν με υπευθυνότητα σε μια καλύτερη ζωή για τους μικρούς μας φίλους.

Προκήρυξη εισαγωγής στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) 2024-2025

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠwww.ynanp.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2024-2025. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε από 26-03-2024. Όλοι οι υποψήφιοι από την 26-03-2024 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Παραρτήματος Ε΄ της Προκήρυξης Διαγωνισμού. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε ΑΕΝ (Παράρτημα Γ΄) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 25-04-2024 ημέρα Πέμπτη.

 

Δείτε εδώ την προκήρυξη

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στο ΓΕΛ ΔΕ Σαπών

Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821. Το πρόγραμμα περιλάμβανε το χρονικό των γεγονότων, σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, ποιήματα και διαχρονικά τραγούδια, ερμηνευμένα εξαιρετικά από μαθήτριες, που προκάλεσαν υπερηφάνεια και συγκίνηση.

Στο τέλος τα εκδήλωσής απονεμήθηκαν βραβεία στις τρεις πρώτες μαθήτριες που ξεχώρισαν με τις ποιητικές δημιουργίες τους και αναμνηστικοί έπαινοι στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Ποίησης με τίτλο «Έρωτας», που διοργάνωσε το σχολείο μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου), και μοιράστηκαν μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα συνθέτοντας τα δικά τους ποιήματα.

Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες για την ενεργητική συμμετοχή και συνεισφορά τους στην επιτυχή υλοποίηση της εκδήλωσης και ευχόμαστε στους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό η ποίηση να ομορφαίνει τη ζωή τους.

“Άκρα του τάφου σιωπή” – από την χορωδία μας.

Read more

« Older Entries