Μέτρον άριστον

 

Την Τρίτη 19 και την Πέμπτη 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν από το ΓΕ.Λ.Δ.Ε. Σαπών δράσεις με γενικό τίτλο «μέτρον άριστον», με κύριους διοργανωτές τους ασκούμενους κοινωνικούς λειτουργούς του σχολείου. Κύριος σκοπός των δράσεων ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα κατάχρησης του αλκοόλ.

Οι δράσεις δεν επιλέχθηκαν τυχαία! Η επίσκεψη στον αμπελώνα Τσάνταλη στην Μαρώνεια είχε ως στόχο την  ευαισθητοποίηση των μαθητών αναφορικά με την καλλιέργεια του αμπελιού και τη διαδικασία παραγωγής κρασιού. Μέσα από αυτό το βίωμα οι μαθητές έλαβαν το μήνυμα ότι η χρήση αλκοόλ είναι αποδεκτή και συνάδει με την ελληνική κουλτούρα (ως μέρος της Μεσογειακής διατροφής) αλλά όχι σε βαθμό κατάχρησης.  Η γόνιμη συζήτηση και ο προβληματισμός σχετικά με το κρασί (και το αλκοόλ εν γένει) και το μέτρο στη χρήση αυτού έλαβε χώρα στο πολύ όμορφο και γραφικό λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους της Μαρώνειας.

 

Οι μαθητές του ΓΕ.Λ.Δ.Ε. Σαπών μαζί με τους ασκούμενους κοινωνικούς λειτουργούς ευχαριστούν θερμά τον Street Artist κ. Στάθη Γκεβρέκη, ο οποίος αφιλοκερδώς συνεισέφερε στην ολοκλήρωση της δράσης με την έντεχνη αποτύπωση του κοινωνικού μηνύματος «μέτρον άριστον» σε χώρο του σχολείου. Ευχαριστούν, επίσης, τον Αντιδήμαρχο κ. Αντωνιάδη, πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών, που ευγενώς συναίνεσε με την εν λόγω δράση.

 

 

 

Βλάχος Θεόδωρος

Λαγούρου Ραφαηλία

Παπαδοπούλου Αικατερίνη

Στρωματιά Σωτηρία