Το ΓΕΛΔΕ Σαπών λαμβάνει τον τίτλο του “Σχολείου Πρέσβη του ΕΚ” για το σχ. έτος 2022- 2023

Το ΓΕΛΔΕ Σαπών κατά το σχολικό έτος 2022- 2023 συμμετείχε στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και απέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο του «Σχολείου- Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Συγχρόνως, οι μαθητές/ μαθήτριες, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έλαβαν τους τίτλους των Junior και Senior Ambassador αντίστοιχα. Οι δράσεις του ΓΕΛΔΕ Σαπών στο πλαίσιο του προγράμματος βαθμολογήθηκαν με 83%.

Αυτήν την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του προγράμματος οι συμμετέχοντες μαθητές/ μαθήτριες  και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενισχύσουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό τους μέσα από δράσεις που αφορούσαν τις αξίες και τους στόχους της Ε. Ε. και να συνειδητοποιήσουν τη σπουδαιότητα της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη. Προσδοκάμε ότι την επόμενη χρονιά οι μαθητές/ μαθήτριες μας θα έχουν τη δυνατότητα να εντρυφήσουν ακόμη περισσότερο στις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες, να γνωρίσουν σε βάθος τη λειτουργία των θεσμών της Ε. Ε. και να συνειδητοποιήσουν την αξία της συμμετοχής, με δεδομένο ότι το 2024 είναι χρονιά Ευρωεκλογών.

Το ΓΕΛΔΕ Σαπών θα ήθελε να ευχαριστήσει τους μαθητές/ μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, το Europe Direkt Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα για την πολύτιμη βοήθειά τους κατά την υλοποίηση του προγράμματος.