ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΕΛ.Δ.Ε. ΣΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ?Εργαστήριο εκπαιδευτικών της Θράκης για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και παιδαγωγικές παρεμβάσεις στη σχολική τάξη?.

Την Παρασκευή, 17/3/2023, στις 18:00, το ΓΕΛ.Δ.Ε. Σαπών συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση λήξης του έργου ?Εργαστήριο εκπαιδευτικών της Θράκης για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και παιδαγωγικές παρεμβάσεις στη σχολική τάξη? , το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την ICON Greece (https://icongreece.gr/).

Το χρηματοδοτούμενο από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία πρόγραμμα Active citizens fund, είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 ? 2021 και στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της αναφορικά με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά.

Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Ομάδας έργου της ICON Greece, κ. Βασιλική Χατζηευθυμίου, παρουσιάστηκαν επιλεγμένες παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν από τους/τις υπεύθυνους εκπαιδευτικούς σε τάξεις των συμμετεχουσών σχολικών μονάδων σχετικά με τη θεματική «Ισότητα των φύλων, έμφυλη βία, στερεότυπα, ανθρώπινα δικαιώματα» και κατατέθηκαν συμπεράσματα και προτάσεις τα οποία συζητήθηκαν από εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες κατά τη διάρκεια βιωματικών εργαστηρίων στις αντίστοιχες σχολικές μονάδες.

Στην εκδήλωση, το ΓΕΛ.ΔΕ. Σαπών εκπροσωπήθηκε από τις εκπαιδευτικούς Ζερδελή Σοφία, ΠΕ02 και Ηλιάδου Βασιλική, ΠΕ04.02.50, οι οποίες παρουσίασαν την εκπαιδευτική παρέμβαση που υλοποιήθηκε σε μαθητές της Β΄τάξης του σχολείου, με τίτλο ?Γυναίκες στην επιστήμη : Ιστορικά και ερευνητικά δεδομένα και στερεότυπα?. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Ροδόπης, κυρία Βάγια Σερέτη και  συμμετείχαν ακόμη το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής, το Μειονοτικό Λύκειο Κομοτηνής και το 1ο Πειραματικό Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης.

Οι δράσεις όλων των σχολείων που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν πρωτότυπες και οι απόψεις που αντάλλαξαν οι εκπαιδευτικοί ιδιαίτερα εποικοδομητικές! Επισυνάπτουμε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης από τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΛΗΞΗΣ 17/03/23 – ICON Greece