Πραγματοποίηση Εκπαιδευτικής Επίσκεψης του ΓΕΛ.Δ.Ε. Σαπών στην Αλεξανδρούπολη

Την Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023, το ΓΕΛ.Δ.Ε  Σαπών πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην  Αλεξανδρούπολη,  στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων,  με τίτλο :  ΔιαπολιτισμικότηταΣτερεοτυπικές αντιλήψεις ?- Έμφυλες ταυτότητες: Διεπιστημονική αξιοποίηση του λογοτεχνικού κειμένου και της τεχνικής Role Models στο πλαίσιο των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα (4Cs).

Στην εκπαιδευτική εκδρομή συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης (Τμήμα Β1 και Β2), οι οποίοι υλοποιούν κατά τη φετινή χρονιά το συγκεκριμένο πρόγραμμα, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους Ζερδελή Σοφίας (ΠΕ02), Παρδάλη Θεοδώρας (ΠΕ80) και Ηλιάδου Βασιλικής (ΠΕ04.02.50).

Οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις, οι οποίες περιελάμβαναν διαδραστικού τύπου δραστηριότητες μέσω της παρατήρησης και της ομαδοσυνεργαστικής μεθόδου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν ήθη, έθιμα, παραδοσιακά επαγγέλματα, τοπικές ενδυμασίες, οικιακά σκεύη κτλ. και να έρθουν σε επαφή με στερεοτυπικές αντιλήψεις παρελθόντων ετών που αφορούν το θεσμό του γάμου και τη θέση της γυναίκας σε διάφορες περιοχές της Θράκης. Επισκέφτηκαν, ακόμα, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και απόλαυσαν τον καφέ και το μεσημεριανό τους φαγητό στην πανέμορφη παραλία της!

Η εμπειρία αυτή υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική και οι εντυπώσεις των μαθητών/τριών από την εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν οι καλύτερες!