Στο Διαπολιτισμικό Λύκειο Σαπών ο πρώτος σταθμός μέτρησης μικροσωματιδίων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, το ΓΕΛΔΕ Σαπών είχε τη χαρά να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει εκπαιδευτικούς και μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Πρόκειται για 9 εκπαιδευτικούς και 24 μαθητές από τη Γαλλία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία.

Κατά την τελετή έναρξης τους μαθητές καλωσόρισε ο υποδιευθυντής του ΓΕΛΔΕ κ. Ιωάννης Ψήφας εκ μέρους του απουσιάζοντος διευθυντή του σχολείου κ. Μιχαήλ Βασιλειάδη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος, εκπαιδευτικοί που υλοποιούν το πρόγραμμα αλλά και πλήθος μαθητών.

Το πρόγραμμα με τίτλο ?climate change in the digital era? έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές πάνω στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, ενώ θα εγκατασταθεί στο ΓΕΛΔΕ Σαπών ο πρώτος τοπικός σταθμός μέτρησης μικροσωματιδίων. Παράλληλα, οι μαθητές θα προχωρήσουν στο σχεδιασμό και τη δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, η οποία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν στους κατόχους κινητών τηλεφώνων. Η σχετική εφαρμογή θα παρέχει πληροφορίες για τον καιρό, την ποιότητα του αέρα, τον κίνδυνο πυρκαγιάς, αλλά και φαινόμενα που είναι δυνατό να επηρεάσουν την καθημερινότητα των πολιτών.