Δελτίο τύπου – Βουλή των Εφήβων

Το δήμαρχο Μαρώνειας- Σαπών, Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο, επισκέφθηκαν σήμερα, 10 Μαρτίου 2022, εννιά μαθητές του ΓΕΛΔΕ Σαπών στο πλαίσιο του προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» στο οποίο συμμετέχει το σχολείο. Τους μαθητές συνόδευσε ο διευθυντής του ΓΕΛΔΕ Σαπών, Βασιλειάδης Μιχαήλ Μαθηματικός που με την εκπαιδευτικό Αλεξιάδου Σταυρούλα Φιλόλογο είναι οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» του ΓΕΛΔΕ Σαπών.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να συζητηθούν θέματα που αφορούν στον Ψηφιακό Κόσμο και τη Δημοκρατία. Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ζήτησαν από τον κ. Χαριτόπουλο να τους ενημερώσει για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Μαρώνειας- Σαπών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και για τον τρόπο που οι εργαζόμενοι στο Δήμο κατάφεραν να ανταποκριθούν στην εξ αποστάσεως εργασία. Επίσης, του εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους για το πώς ο σύγχρονος πολίτης μπορεί να συμμετέχει πιο ενεργά στα κοινά μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, καθώς και για το αν η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας μπορεί να ενισχύσει τη δημοκρατία.

Ο κ. Χαριτόπουλος απάντησε στα ερωτήματα των μαθητών για τον τρόπο που η πανδημία επηρέασε τη λειτουργία του Δήμου και με αφορμή τους προβληματισμούς τους συζήτησε μαζί τους για την Συμμετοχική και Ψηφιακή Δημοκρατία.