Οδηγίες για την εγγραφή μαθητή/τριας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Ενημέρωση 3/4)

Η εγγραφή των μαθητών/μαθητριών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στο ΠΣΔ γίνεται μέσω Διαδικτύου από τον κηδεμόνα τους. Για την εγγραφή απαιτείται η χρήση ηλ. συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο (προτίνεται laptop ή σταθερός Η/Υ) καθώς και ο κηδεμόνας να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και ηλ. διεύθυνση αλληλογραφίας (email). Η εγγραφή γίνεται ώστε οι μαθητές να μπορούν μετά την επιτυχημένη εγγραφή να συνδεθούν στις ψηφιακές τάξεις ασύγχρονης εκπαίδευσης e-class (ίσως και e-me) όπου καθηγητές του σχολείου θα ανεβάζουν ψηφιακό υλικό.

Η εγγραφή των μαθητών/μαθητριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) γίνεται μέσω του ιστοτόπου https://register.sch.gr/students/. Εκεί αρχικά εμφανίζεται η εισαγωγική σελίδα της εφαρμογής εγγραφής και περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του. Περισσότερα εδώ (έγγραφο) και εδώ σε βίντεο (παρακαλώ παρακολουθήστε το)

Μεγάλη προσοχή να δοθεί στα στοιχεία “ανάκλησης” του κωδικού σε περίπτωση που τα ξεχάσετε δλδ στο κινητό τηλέφωνο ή/και εναλλακτικό email που θα δώσετε. Για να εμφανιστεί το σχολείο μας πρέπει να γράψετε Γενικό Ενιαίο Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών (αλφαβητικά είναι στο Δ μετά το Λύκειο)

Αφού ολοκληρώσετε την εγγραφή σας θα πρέπει να εγγραφείτε στα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν και σας αφορούν.

Παρακαλούμε να έχετε υπομονή καθώς υπάρχει μεγάλος φόρτος στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο (ΠΣΔ) και κάποιες φορές δεν μπορούμε να συνδεθούμε ή εμφανίζονται άλλα σφάλματα κατά την διαδικασία. Δοκιμάστε το F5 (reload) αν δείτε ότι κολλάει μία σελίδα.