28η Οκτωβρίου, επέτειος του “ΟΧΙ”

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου του 2019, στο Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, μιας ιστορικής ημέρας μνήμης για όλον τον ελληνισμό. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας με ιδιαίτερο ζήλο και πατριωτική διάθεση, υπό την καθοδήγηση των φιλολόγων εκπαιδευτικών, Αλεξιάδου Σταυρούλας, Ζερδελή Σοφίας και Χατζηκυριακίδου Δήμητρας.

Την εκδήλωση πλαισίωσε ανάγνωση του χρονικού των γεγονότων της επετείου του ΟΧΙ, της γερμανικής κατοχής και της αντίστασης, απαγγελία ποιημάτων, κείμενα ? αποσπάσματα ιστορικών πηγών με αφηγήσεις γεγονότων της εποχής, καθώς και προβολή παρουσίασης που περιελάμβανε βίντεο ? ηχητικά και τραγούδια από το έπος του ΄40. Παραθέτουμε συνημμένα το πρόγραμμα της γιορτής και ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους συντελεστές και κυρίως τους μαθητές μας!!

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με μεγαλοπρέπεια, αίσθημα πατριωτισμού και ιδιαίτερο ενθουσιασμό, πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ, του ηρωικού έπους της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην κεντρική Λεωφόρο των Σαπών. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν επάξια, με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και σεβασμό, μαθητές και μαθήτριες των τριών τάξεων, συνοδεία του Διευθυντή του Λυκείου, κ. Κουματζίδη Δημητρίου και του καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κ. Μάγειρα Ιωάννη. Προηγήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Σαπών και κατάθεση στεφάνων προς τιμή των πεσόντων στο Ηρώο της πόλης.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, που για μία ακόμη χρονιά μάς έκαναν υπερήφανους!!