Συμμετοχή του ΓΕΛ ΔΕ ΣΑΠΩΝ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+

Την σχολική χρονιά 2018-2019 ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα Erasmus+ για το Γενικό Διαπολιτισμικό Λύκειο Σαπών, το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2020.

Συγκεκριμένα, το ΓΕΛ ΔΕ Σαπών σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γυμνάσιο του Bad Essen της Γερμανίας και το Κλασικό – Επιστημονικό Λύκειο Ariosto Spallanzani του Reggio Emilia της Ιταλίας θα εκπονήσουν ευρωπαϊκό πρόγραμμα με θέμα την μετανάστευση, «Ενωμένοι στη διαφορετικότητα, παρελθόν, παρόν και μέλλον». Κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν ανταλλαγές μαθητών μεταξύ των τριών σχολείων.

Το Γυμνάσιο του Bad Essen είναι ένα μεγάλο σχολείο με περίπου 1100 μαθητές και 100 καθηγητές. Είναι ένα Ευρωπαϊκό σχολείο, έχει δηλαδή σαν βασικό σκοπό του την ανταλλαγή μαθητών με άλλα σχολεία της Ευρώπης. To Κλασικό – Επιστημονικό Λύκειο Ariosto Spallanzani του ReggioEmilia της Ιταλίας, είναι γενικό λύκειο, το οποίο έχει περίπου 1200 μαθητές και έχει και κατεύθυνση κλασσικών σπουδών, όπου διδάσκονται τα ελληνικά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, από 15/12/2018 μέχρι και τις 19/12/2018 ταξίδεψαν στο Bad Essen της Γερμανίας ο υποδιευθυντής του ΓΕΛΔΕ Σαπών και συντονιστής του προγράμματος κ. Ιωάννης Ψήφας καθώς και η καθηγήτρια και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας κα Άννα Σουρμελή. Κατά την παραμονή τους εκεί συναντήθηκαν με την διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Γυμνασίου τουBad Essen καθώς και με τους συντονιστές των σχολείων των άλλων κρατών προκειμένου να οργανωθεί το πρόγραμμα σε όλες τους τις λεπτομέρειες.

Από πλευράς του ΓΕΛ ΔΕ Σαπών στο πρόγραμμα μετέχουν οι μαθητές: 1. Κοτσάκης Ευάγγελος, 2. Νταβίδου Χριστίνα, 3.Λουκούμης Συμεών, 4. Καπούλα Αικατερίνη, 5. Βασιλειάδου Αθηνά, 6. Πάλα Χασάν Οκάν, 7. Σκοπιανού Στεφανία, 8. Μουσταφά Κιασήφ Μελίς, 9. Χουσεϊν Τουτσέ, 10.Αγγελίδης Δημήτριος, 11. Μουσταφά Σουδέ, 12. Γολγάκης Άγγελος, 13. Μπαξεβάνη Βαρβάρα.

Να σημειωθεί πως οι μαθητές και οι καθηγητές του ΓΕΛ ΔΕ Σαπών θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενήσουν στις Σάπες την περίοδο 4 με 8 Μαρτίου 2019 τους συμμαθητές και τους συναδέλφους από τις συνεργαζόμενες χώρες και να εργαστούν στο θέμα «Η μετανάστευση στο παρελθόν».