Πεζοπορία στις Σάπες

Είναι γεγονός πως η καθημερινότητα με τις υψηλές απαιτήσεις της μας έχει απομακρύνει από τη φύση και τις ομορφιές της. Μικροί και μεγάλοι είμαστε απορροφημένοι στις υποχρεώσεις μας και δεν έχουμε χρόνο να διαθέσουμε για δραστηριότητες στη φύση ,για γόνιμες μορφές ψυχαγωγίας. Η σκέψη αυτή αποτέλεσε τη βάση της ιδέας μας για την διοργάνωση μιας πεζοπορίας, μιας πρωτότυπης κοινής δράσης για μαθητές και γονείς.

Οι μαθητές της δευτέρας λυκείου του Γενικού Λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών ετοιμάζουν πεζοπορία την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, με στόχο να συγκεντρωθεί ένα ικανοποιητικό ποσό για την πενταήμερη εκδρομή τους στην τρίτη λυκείου. Σκοπός αυτής της πεζοπορίας είναι να δραστηριοποιήσει τους συμμετέχοντες, να τους φέρει σε επαφή με την φύση και τον αθλητισμό, να τους μυήσει στον υγιεινό τρόπο ζωής και να τους κάνει να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας .

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει στις 11:30 από το Πολύκεντρο, ωστόσο κρίνεται αναγκαίο οι συμμετέχοντες να βρίσκονται στο σημείο αφετηρίας στις 11:00. Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, διασχίζοντας το δάσος, μέσα στο πράσινο και τη φύση θα φτάσουμε στη σπηλιά του Αγίου Νικολάου στα Κασσιτερά, από τον οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από ψηλά ολόκληρες τις Σάπες αλλά και τις γύρω περιοχές. Η τιμή συμμετοχής για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν είναι 1? για τα παιδιά του δημοτικού και 3? για τα παιδιά γυμνασίου-λυκείου και τους ενήλικες. Σε κάθε πεζοπόρο θα δίνεται δωρεάν ένα κρουασάν και ένα μπουκάλακι νερό.

Ο τόπος μας κρύβει ομορφιές που πολλοί δεν έχουν γνωρίσει.. Η πεζοπορία είναι ένας τρόπος εξερεύνησης και καλύτερης γνωριμίας με το μέρος αλλά και επαφής με τους συνανθρώπους μας. Ελπίζουμε να στηρίξετε όλοι την προσπάθεια αυτή! Για εμάς είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή και η στήριξη σας! Σας περιμένουμε όλους!