Πρόγραμμα – οδηγίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έως 27-3-2020

Με βάση και τις οδηγίες του υπουργείου παιδείας καλούνται οι μαθητές το λυκείου να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση που θα συμμετέχει και το σχολείο μας.

Για την σύγχρονη εξ αποστάσεων εκπαίδευση θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα συνεδριάσεων webex της cisco. Για την σύνδεση των μαθητών απαιτείται Η/Υ ή laptop με windows ή mac-os με κάμερα (προαιρετικά) και μικρόφωνο και ηχεία (ή ακουστικά μικρόφωνο όπως hands free). Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί έξυπνο κινητό τηλέφωνο andoid/iphone και σύνδεση στο διαδίκτυο (με την χρήση εφαρμογής). Προτείνεται η χρήση η/υ που έχει μεγαλύτερη οθόνη για πιο άνετη παρακολούθηση του μαθήματος καθώς και αν υπάρχουν ακουστικά/mic (πχ τα ίδια που χρησιμοποιείτε στο κινητό).

Ο μαθητής θα ανοίγει σε φυλλομετρητή (internet browser) τον σύνδεσμο που αντιστοιχεί στην ψηφιακή αίθουσα του κάθε καθηγητή ανάλογα με το μάθημα που αυτός έχει.

Την πρώτη φορά που θα συνδεθεί θα του ζητηθεί να εγκαταστήσει το αντίστοιχο “πρόσθετο” (add-on) της webex εφαρμογής το οποίο και προσθέτει την δυνατότητα χρήσης της εφαρμογής από τον φυλλομετρητή του. Μετά κατά την πρώτη εκτέλεση του πρόσθετου ο μαθητής πληκτρολογεί τα απαραίτητα στοιχεία δηλαδή Όνομα, Επίθετο και (προαιρετικά) το email του και “εισέρχεται” στην αίθουσα. Εκεί σε ένα απλό περιβάλλον συνομιλίας τηλεδιάσκεψης, συνομιλεί με τον καθηγητή του στα πλαίσια του μαθήματος.

Για χρήση με έξυπνο κινητό υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή που πρέπει να εγκατασταθεί πρώτα (android, ios).

Περισσότερες τεχνικές πληροφορίες εδώ (παρακαλούμε διαβάστε).

Παραθέτουμε το πρόγραμμα το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας μαθημάτων όπως αυτό διαμορφώθηκε. Παρακαλούμε τους μαθητές να συνδέονται συχνά για να βλέπουν τυχόν αλλαγές και να ενημερώνονται για την εξέλιξη των πραγμάτων.

Το πρόγραμμα σε pdf αρχείο.

Την ώρα και μέρα που αντιστοιχεί στο πρόγραμμα συνδέεστε στην αντίστοιχη “αίθουσα” του καθηγητή που διδάσκει το μάθημα. Η “σύνδεση” γίνεται ανοίγοντας τον σύνδεσμο παρακάτω.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν ακόμα ψηφιακές τάξεις για κάποιους καθηγητές (τεχνικό πρόβλημα, με το χρόνο θα διευθετηθεί). Παρακαλώ να επισκέπτεστε την σελίδα για τυχόν αλλαγές. Μέχρι τότε το μάθημα τους στο πρόγραμμα θεωρείται “κενό”.

Επώνυμο Όνομα Τάξη
Κουμανζίδης Δημήτριος https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/koumatzidis
Χανζικυριακίδου Δήμητρα https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/dimhatz
Αλεξιάδου Σταυρούλα https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/alexiadou
Παπανδρώνου Γιώργος https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/papandronou
Ζερδελή Σοφία https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/sofzerd
Καλτσαράς Αδαμάντιος https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/akaltsaras_maths
Βασιλειάδης Μιχαήλ https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/vasiliadismichael
Κοπασάκης Αντώνιος https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/akopasakis
Τσιακος Μανώλης https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/manolis
Σουρμελή Άννα https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/annasourmeli
Κετελνή Αγγελική https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/ketelni
Μηλιώνης Ματθαίος https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/milionis

Εδώ θα βρείτε τις ψηφιακές τάξεις σε pdf να τι έχετε off line σε περίπτωση που το site δεν αποκρίνεται.

Συνδυάστε το με το offline ωρολόγιο πρόγραμμα ώστε να μην είναι απαραίτητη η διαρκής επίσκεψη διαρκώς στο web site του σχολείου.