Category Archives: Καθηγητές

Χριστουγεννιάτικες Ευχές

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών του ΓΕΛ ΔΕ ΣΑΠΩΝ εύχεται στους μαθητές του και τις οικογένειες τους αυτά τα Χριστούγεννα να προσπαθήσουμε να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μέσα μας και να αλλάξουμε πορεία, οδεύοντας προς μια καλύτερη προοπτική του εαυτού μας!!!  Ευχόμαστε η αγάπη και η χαρά να φωλιάσει στις καρδιές των ανθρώπων και να τις ζεστάνει, προσθέτοντας μια νότα ευτυχίας στη δύσκολη καθημερινότητα αυτής της εποχής. Ας γίνει φέτος η ψυχή μας η φάτνη που θα γεννηθεί η αγάπη και η ειρήνη.  Ας είναι κάθε αστέρι μια ευχή μας για να ‘ναι ο ουρανός πιο λαμπερός και μόνο φως να υπάρχει στη ζωή μας.

Ευχόμαστε το νέο έτος να κάνει τα όνειρα των μαθητών μας και την ελπίδα που γεννήθηκε μαζί του μια καθημερινή πραγματικότητα στην ζωή τους.
Ευχόμαστε καλή χρονιά γεμάτη υγεία και ευλογία για τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους. Να προσθέσουν ελπίδες, να αφαιρέσουν λάθη, να πολλαπλασιάσουν όνειρα και να δίνουν την αγάπη τους σ’ εκείνους που την αξίζουν.

Εορτασμός 17 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου την ημέρα της 17 Νοεμβρίου (Τρίτη) οι μαθητές θα συνδεθούν από την πρώτη ώρα στις ψηφιακές τάξεις webex των υπευθύνων καθηγητών του κάθε τμήματος όπου και θα πραγματοποιηθούν από εκεί ψηφιακές εκδηλώσεις. Οι απουσίες θα περαστούν κανονικά για όλο το 6-ωρο.

Τις υπόλοιπες μέρες ισχύει το κανονικό πρόγραμμα όπως το γνωρίζετε. Αν υπάρξουν αλλαγές θα σας ανακοινωθούν. Παρακαλούμε να επισκέπτεστε συχνά τον ιστότοπο του σχολείου.

Χαιρετισμός Διεύθυνσης

Σας καλωσορίζουμε στο Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών, ένα από τα παλαιότερα Λύκεια του νομού, που ιδρύθηκε το 1938-39 ως «Αστικόν Σχολείον». Το 1946 μετονομάστηκε σε «Οκτατάξιο Γυμνάσιο» και από το 1996 λειτουργεί ως «Διαπολιτισμικό Λύκειο». Το κτίριο του σχολείου μας χτίστηκε και θεμελιώθηκε το 1982 από όπου διαχωρίστηκε από το Γυμνάσιο Σαπών. Κάθε σχολική χρονιά υποδεχόμαστε στο σχολείο μας περίπου 180 μαθητές/τριες από την ευρύτερη περιοχή των Σαπών. Η πολυπολιτισμικότητα που χαρακτηρίζει την τοπική κοινωνία, είναι ο λόγος της εφαρμογής της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στο σχολείο μας, όπου μέσα από την ανάδειξη της διαφορετικότητας (γλωσσικής, θρησκευτικής, πολιτισμικής) καλλιεργείται ο σεβασμός, ο διάλογος και η επικοινωνία. Με τη δημιουργία κοινών μαθητικών ταυτοτήτων, ελεύθερα και δημιουργικά κατακτάται η μάθηση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας, της λογοτεχνίας, των επιστήμων και γενικότερα του πολιτισμού. Read more

Πρόγραμμα ? οδηγίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έως 10-4-2020 και δήλωσης συμμετοχής πανελλαδικών

Η εξ αποστάσεων εκπαίδευση συνεχίζεται και διευρύνεται μέρα με τη μέρα. Παρακαλούνται οι μαθητές να συνδράμουν με την συμμετοχή τους και το ενδιαφέρον τους.

Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολείο μας διαμορφώνεται για την τρέχουσα εβδομάδα ως εξής:

Read more

Πρόγραμμα – οδηγίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έως 27-3-2020

Με βάση και τις οδηγίες του υπουργείου παιδείας καλούνται οι μαθητές το λυκείου να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση που θα συμμετέχει και το σχολείο μας.

Για την σύγχρονη εξ αποστάσεων εκπαίδευση θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα συνεδριάσεων webex της cisco. Για την σύνδεση των μαθητών απαιτείται Η/Υ ή laptop με windows ή mac-os με κάμερα (προαιρετικά) και μικρόφωνο και ηχεία (ή ακουστικά μικρόφωνο όπως hands free). Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί έξυπνο κινητό τηλέφωνο andoid/iphone και σύνδεση στο διαδίκτυο (με την χρήση εφαρμογής). Προτείνεται η χρήση η/υ που έχει μεγαλύτερη οθόνη για πιο άνετη παρακολούθηση του μαθήματος καθώς και αν υπάρχουν ακουστικά/mic (πχ τα ίδια που χρησιμοποιείτε στο κινητό).

Read more

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι

στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέο κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα

 • Αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού οπουδήποτε (π.χ. καφετέριες, κινηματογράφοι)
 • Αποφυγή ομαδικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων
 • Αποθάρρυνση συναντήσεων σε σπίτια φίλων, εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα
 • Ενθάρρυνση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως (e-learning)
 • Αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
 • Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα
 • Κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο και απόρριψη στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, με το εσωτερικό του αγκώνα
 • Αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος
 • Αποφυγή στενής επαφής (χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά)
 • Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης
 • Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, παραμονή στο σπίτι και επικοινωνία με ιατρό ή με τον ΕΟΔΥ.
Read more

Πρόσκληση σε ημερίδα

Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική ημερίδα με τίτλο:

Διάχυση αποτελεσμάτων των Προγραμμάτων Erasmus+, στα πλαίσια των Δράσεων KA1 & ΚΑ2.

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017 στις 11:00 π.μ.  Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Μαρωνείας Σαπών

Read more

« Older Entries