Category Archives: Δημοσιεύσεις

Ημερίδα διάχυσης

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20-09-2023 στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Σαπών η διάχυση των δράσεων & αποτελεσμάτων των προγραμμάτων ERASMUS+ KA2 & KA1 που υλοποίησε το ΓΕΛ ΔΕ Σαπών στο πλαίσιο της 2ης εβδομάδας ψυχικής υγείας της περιφέρειας ΑΜΑΘ. Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς και τους μαθητές που εμπιστεύθηκαν το σχολείο μας σε αυτές τις δράσεις. Συνεχίζουμε αταλάντευτα στο δρόμο αυτό για το καλό της τοπικής κοινωνίας και των μαθητών μας.

https://www.youtube.com/watch?v=yHb08bcFsu4 Read more

Έναρξη σχολικής χρονιάς – Αγιασμός

Παρακαλούνται οι μαθητές την Δευτέρα 11/09/2023 να προσέλθουν 10:00 π.μ. στο χώρο του σχολείου μας όπου και θα ακολουθήσει αγιασμός και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. Οι μαθητές να φέρουν μαζί τους και τσάντες για παραλαβή βιβλίων.

Το ΓΕΛΔΕ Σαπών λαμβάνει τον τίτλο του “Σχολείου Πρέσβη του ΕΚ” για το σχ. έτος 2022- 2023

Το ΓΕΛΔΕ Σαπών κατά το σχολικό έτος 2022- 2023 συμμετείχε στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και απέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο του «Σχολείου- Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Συγχρόνως, οι μαθητές/ μαθήτριες, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έλαβαν τους τίτλους των Junior και Senior Ambassador αντίστοιχα. Οι δράσεις του ΓΕΛΔΕ Σαπών στο πλαίσιο του προγράμματος βαθμολογήθηκαν με 83%. Read more

“Προθεσμία και διαδικασία Ηλεκτρονικής υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ/ΕΠΑΛ 2023 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση & και διαδικασία Ηλεκτρονικής υποβολής του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για τα Δημόσια ΙΕΚ.”

Α1. Aπό την Παρασκευή 7-7-2023 μέχρι και την Δευτέρα 17-7-2023 και ώρα 24:00, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή που θα αποκτήσουν αυτές τις ημέρες (όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν ή έχασαν το password) και επιλέγοντας «ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ (Μ.Δ.) ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ». Αρχικά θα μπορούν να μελετήσουν και να επεξεργαστούν το ΜΔ και να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση Μηχανογραφικού) και στην συνέχεια να προχωρήσουν στην τελική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου (Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου). Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής ΜΔ είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευση της, κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το ΜΔ. Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr, όσοι υποψήφιοι δικαιούνται και επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για τα δημόσια ΙΕΚ.

Read more

“Προθεσμία για απόκτηση κωδικού ασφαλείας – έναρξη διαδικασιών υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.).”

Ενημερώνουμε τους μαθητές μας και τις μαθήτριες μας καθώς και τους γονείς τους οι οποίοι είτε δώσανε Πανελλήνιες εξετάσεις είτε όχι και θέλουν να καταθέσουν μηχανογραφικό ή μηχανογραφικά δελτία ότι σύμφωνα με τις εγκύκλιους του ΥΠΑΙΘ της 16-06-2023 με αριθμ. πρωτ.: Φ.251/ 68007/Α5/16-06-2023 και 67862/Α3/16-06-2023 oι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. (Μηχανογραφικού Δελτίου) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και του Π.Μ.Δ. (Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για τα Δ.Ι.ΕΚ.) για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ αρχίζουν από την Δευτέρα 19 Ιουνίου και θα λήξουν περί τα μέσα Ιουλίου. Πιο αναλυτικά:
Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ, θα απευθυνθούν στο ΓΕΛ ΔΕ ΣΑΠΩΝ από την Δευτέρα 19 Ιουνίου, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν μετά από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, να προχωρήσουν αρχικά στην επεξεργασία και τελικά στην οριστική υποβολή του Μ.Δ., κατόπιν νεότερης εγκυκλίου.
Συνεπώς, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο μας ΓΕΛ ΔΕ ΣΑΠΩΝ, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), από την Δευτέρα 19 Ιουνίου ως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου ώστε να αποδοθεί κωδικός ασφαλείας στους:
  • Τελειόφοιτους και απόφοιτους που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το έτος 2023, προκειμένου να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.
  • Τελειόφοιτους που δε συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το έτος 2023, προκειμένου να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.
  • Απόφοιτοι με την κατηγορία 10% που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς νέα εξέταση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το έτος 2023, προκειμένου να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του σχολείου μας 2532022640 από Δευτέρα 19-06-2023.

“ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ KA2 ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για να κάνετε λήψη το δελτίο τύπου, πατήστε εδώ.

Ένα βίντεο από εργασίες μαθητών.

Read more

9 Μαΐου 2023: Ημέρα της Ευρώπης- “Μπουγάδα Τέχνης”

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης το σχολείο μας συμμετείχε σε μια ακόμη εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ και πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαϊου 2023. Συγκεκριμένα οι μαθητές μας συμμετείχαν με έργα εμπνευσμένα από την ΕΕ και τις αξίες της στην “μπουγάδα τέχνης” με θέμα “Η Ευρώπη το σπίτι μας”. Οι μαθητές του σχολείου μας βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν μέσα από τις δημιουργίες τους τις σκέψεις τους για την ΕΕ, τις αξίες της και τα δικαιώματα που απορρέουν από τη συμμετοχή μας σε αυτήν.

Read more

« Older Entries