Author Archives: admin

Πρόγραμμα 11-01-2021 και ψηφιακές αίθουσες Webex

Σημαντική ανακοίνωση:

Στο εξής τα μαθήματα της Χημείας στο Β1 και Β2, όπως και της  Φυσικής Κατεύθυνσης στη Β Θετική 1 θα τα διδάσκει η κα. Κόψα Μαρία. Η ψηφιακή της αίθουσα είναι εδώ.

Το πρόγραμμα της τρέχουσας Εβδομάδας 11-15 Ιανουαρίου 2021 θα είναι το παρακάτω.

 

Παρακαλούνται οι μαθητές να κατεβάσουν (κλικ εδώ) το πρόγραμμα τοπικά στους υπολογιστές τους σε μορφή PDF καθώς υπάρχει πιθανότητα το site να μην λειτουργεί τις ώρες αιχμής. Το πρόγραμμα θα τροποποιείται (μικρές αλλαγές) κάθε εβδομάδα για Read more

Κατάθεση Δελτίου Απογραφής στρατευσίμων κλάσης 2024 (γεννηθέντες το έτος 2003)

Οι άρρενες στρατεύσιμοι κλάσεως 2024 (γεννηθέντες το έτος 2003) δύνανται να
καταθέσουν ηλεκτρονικά Δελτίο Απογραφής από 02-01-2021 έως 31-03-2021 μέσω του
διαδικτυακού τόπου www.stratologia.gr, με χρήση προσωπικών κωδικών Taxisnet, μεταβαίνοντας
στον σύνδεσμο https://www.stratologia.gr/el/katauesh_da_idioti

Read more

Χριστουγεννιάτικες Ευχές

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών του ΓΕΛ ΔΕ ΣΑΠΩΝ εύχεται στους μαθητές του και τις οικογένειες τους αυτά τα Χριστούγεννα να προσπαθήσουμε να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μέσα μας και να αλλάξουμε πορεία, οδεύοντας προς μια καλύτερη προοπτική του εαυτού μας!!!  Ευχόμαστε η αγάπη και η χαρά να φωλιάσει στις καρδιές των ανθρώπων και να τις ζεστάνει, προσθέτοντας μια νότα ευτυχίας στη δύσκολη καθημερινότητα αυτής της εποχής. Ας γίνει φέτος η ψυχή μας η φάτνη που θα γεννηθεί η αγάπη και η ειρήνη.  Ας είναι κάθε αστέρι μια ευχή μας για να ‘ναι ο ουρανός πιο λαμπερός και μόνο φως να υπάρχει στη ζωή μας.

Ευχόμαστε το νέο έτος να κάνει τα όνειρα των μαθητών μας και την ελπίδα που γεννήθηκε μαζί του μια καθημερινή πραγματικότητα στην ζωή τους.
Ευχόμαστε καλή χρονιά γεμάτη υγεία και ευλογία για τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους. Να προσθέσουν ελπίδες, να αφαιρέσουν λάθη, να πολλαπλασιάσουν όνειρα και να δίνουν την αγάπη τους σ’ εκείνους που την αξίζουν.

23-11-20 Υποβολή μόνο από μαθητές της Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Σύμφωνα με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 5158 Β΄/2020 και 5156 Β΄/2020, η έναρξη της διαδικασίας υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης θα γίνεται εντός του μήνα Νοεμβρίου του σχολικού έτους, κατά το οποίο ο/η υποψήφιος/α επιθυμεί τη συμμετοχή του/της στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ειδικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου οι μαθητές θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη σχολική τους μονάδα, η οποία και θα καταχωριστεί ηλεκτρονικά. Με όμοια απόφαση θα καθοριστεί ο χρόνος και η διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων – Δηλώσεων των αποφοίτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021. Read more

Εορτασμός 17 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου την ημέρα της 17 Νοεμβρίου (Τρίτη) οι μαθητές θα συνδεθούν από την πρώτη ώρα στις ψηφιακές τάξεις webex των υπευθύνων καθηγητών του κάθε τμήματος όπου και θα πραγματοποιηθούν από εκεί ψηφιακές εκδηλώσεις. Οι απουσίες θα περαστούν κανονικά για όλο το 6-ωρο.

Τις υπόλοιπες μέρες ισχύει το κανονικό πρόγραμμα όπως το γνωρίζετε. Αν υπάρξουν αλλαγές θα σας ανακοινωθούν. Παρακαλούμε να επισκέπτεστε συχνά τον ιστότοπο του σχολείου.

Πεζοπορία στις Σάπες

Είναι γεγονός πως η καθημερινότητα με τις υψηλές απαιτήσεις της μας έχει απομακρύνει από τη φύση και τις ομορφιές της. Μικροί και μεγάλοι είμαστε απορροφημένοι στις υποχρεώσεις μας και δεν έχουμε χρόνο να διαθέσουμε για δραστηριότητες στη φύση ,για γόνιμες μορφές ψυχαγωγίας. Η σκέψη αυτή αποτέλεσε τη βάση της ιδέας μας για την διοργάνωση μιας πεζοπορίας, μιας πρωτότυπης κοινής δράσης για μαθητές και γονείς.

Οι μαθητές της δευτέρας λυκείου του Γενικού Λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών ετοιμάζουν πεζοπορία την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, με στόχο να συγκεντρωθεί ένα ικανοποιητικό ποσό για την πενταήμερη εκδρομή τους στην τρίτη λυκείου. Σκοπός αυτής της πεζοπορίας είναι να δραστηριοποιήσει τους συμμετέχοντες, Read more

26 Σεπτεμβρίου: Ευρωπαϊκή μέρα γλωσσών

Κάθε χρόνο, στις 26 Σεπτεμβρίου, εορτάζεται η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών», με ποικίλες εκδηλώσεις από εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές και απλούς πολίτες, σε σχολεία, πανεπιστήμια και γλωσσικά ινστιτούτα όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε όλον τον κόσμο. Η σημασία της γλωσσομάθειας και της γλωσσικής πολυμορφίας αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας από τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος Γ2 του ΓΕΛ.Δ.Ε. Σαπών, υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου Ζερδελή Σοφίας . Κατά την επεξεργασία του θέματος, Read more

« Older Entries